Početna Politika privatnosti

Politika privatnosti

Kategorije proizvoda

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s vašim podacima.  

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava.

Mi u MIV d.d. imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

MIV d.d. drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

·         Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno

·         Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene

·         Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno

·         Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke

·         Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja

·         Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje

·         Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA

·         Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo Vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

VODITELJ OBRADE

Društvo METALSKA INDUSTRIJA VARAŽDIN d.d., Metalska ulica 2, 42000 Varaždin (MIV d.d.) nastupa u odnosu na Vaše osobne podatke, naših sadašnjih i potencijalnih poslovnih partnera te potencijanih zaposlenika u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada Vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti Vaših osobnih podataka.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Prikupljamo Vaše podatke koje nam Vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje i koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), naziv tvrtke i Vaša pozicija u njoj te ih obrađujemo tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa i sukladno porezno-računovodstvenim propisima. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih usluga, te izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje ugovora, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Ukoliko se prijavite za zaposlenje putem našeg obrasca na ovim web stranicama, prikupljamo Vaš životopis i zamolbu te određen skup Vaših osobnih podataka, koji nam bitno pomažu da pronađemo najprikladnije radno mjesto u našoj organizaciji sukladno Vašoj stručnosti i iskustvu, a ukoliko Vas u danom trenutku ne možemo zaposliti, Vaše podatke čuvamo još dvije godine za svrhe Vašeg mogućeg zapošljavanja u tom razdoblju, a nakon tog roka samo temeljem Vaše privole. Svakako, Vi imate pravo zatražiti brisanje Vaših podataka i temeljem Vašeg zahtjeva mi ćemo Vaše podatke, životopise, zamolbe i dokumentaciju trajno i na siguran način izbrisati i uništiti.

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, MIV d.d. prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, telefon, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. MIV neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Na Vaš inicijalni upit putem našeg kontakt obrasca na web stranici ili izravno na naše e-mail adrese, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i MIV d.d. neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka.

Podatke o posjetiteljima i poslovnim suradnicima prikupljamo na ulazu u poslovne prostore MIV d.d. i navedene evidencije na siguran način pohranjujemo slijedećih godinu dana, kao legitimni i poslovno-sigurnosno opravdani interes MIV d.d.

MIV d.d. koristi i sustav video-nadzora u svrhe zaštite imovine i sigurnosti zaposlenika MIV d.d. i poslovnih suradnika. Njime se nadziru isključivo prihvatljivi poslovni prostori na svim lokacijama MIV d.d., čiji perimetri kamera su označeni jasno vidljivim obavijestima. Snimke video nadzora pohranjuju se najduže šest mjeseci od dana nastanka, a nakon navedenog roka trajno se brišu.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašim računalima koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom mi putem korištenja neophodnih kolačića spremamo anonimne podatke u našim sustavima radi osiguranja funkcionalnosti internetske stranice, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Također naša stranica može instalirati i ostale kolačiće ali tek po vašem pristanku, a ukoliko i date pristanak uvijek ga možete naknadno i povući bez posljedica na pregledavanje naše stranice.

Naša web stranica koristi slijedeće kolačiće:

Neophodni kolačići                     Trajanje    Opis

apptoken                                   1 godina     Funkcionalnost web stranice

cmslog                                       1 dan          Funkcionalnost web stranice

Neobavezni kolačići                  Trajanje      Opis

_ga                                           2 godine      Google Analytics, za razlikovanje korisnika za statističke svrhe

_gat                                          1 dan           Google Analytics, za usporavanje slanja zahtjeva

_gid                                          1 dan           Google Analytics, za razlikovanje korisnika.

collect                                       sesijski        Google Analytics, za praćenje ponašanja posjetitelja

GPS                                           1 dan           YouTube, praćenje s obzirom na GPS lokaciju

IDE                                            1 godina      Google DoubleClick, praćenje klikova na oglase

test_cookie                               1 dan           Provjera podržava li preglednik kolačiće

VISITOR_INFO1_LIVE                 179 dana     YouTube, procjena brzine prijenosa podataka posjetitelja

YSC                                           sesijski         YouTube, za razlikovanje korisnika za statističke svrhe

yt-remote-cast-installed          sesijski        YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

yt-remote-connected-devices  trajni           YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

yt-remote-device-id                 trajni           YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

yt-remote-fast-check-period   sesijski        YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

yt-remote-session-app            sesijski        YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

yt-remote-session-name         sesijski        YouTube, pohrana parametara za pregled video sadržaja

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s Vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za MIV d.d. na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, održavanje sustava video-nadzora, zaštitu zaposlenika i imovine i za druge usluge u vezi s predmetom našeg poslovanja, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema Vama i osigurati visoku razinu kvalitete naših usluga.

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere.

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

PRISTUPA svim osobnim podacima koje je MIV d.d. prikupilo o Vama,

ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje MIV d.d. ima o Vama,

BRISANJA svih osobnih podataka koje je MIV d.d. prikupilo o Vama,

OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane MIV d.d.,

PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane MIV d.d., ili

ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje MIV d.d. ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.


Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

•         poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili

•         poslati e-poštu na zastita.privatnosti@miv.hr,  ili

•         poslati svoj zahtjev na adresu MIV d.d., Metalska ulica 2, 42000 Varaždin.

Na Vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka Vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru Vašeg identiteta.

​PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136

HR - 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr  

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu Vaših podataka.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 28.07.2020.

 

Novosti
Sve novosti Saznajte više o novitetima iz MIV-a

UPISI NA METALURŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Saznaj više

Isporuka Leptirastog zatvarača DN 2000

Saznaj više
HYDROVALVES - AutoCAD Add-on

Elementi VENTILA s naprednim funkcijama

Preuzmi (87,4 MB) Upute za korištenje

Hydrovalves - AutoCAD Add-on je program za 2D parametarsko crtanje vodovodne armature i fazonskih komada od nodularnog lijeva. Svi elementi točnih su dimenzija po EN standardu.

Osim samog crtanja elemenata omogućen je i opis elemenata. Program radi u okruženju AutoCAD-a (u verzijama ACAD 2007 ili kasnijim verzijama). U programu se nalazi standardni proizvodni program Metalske industrije Varaždin d.d.

Primajte e-novosti iz MIV-a!