Početna Strojar

Strojar Bistra

Kategorije proizvoda

Poduzeće MIV d.d. vodeći je proizvođač proizvoda iz obojenih metala na bazi bakra u Republici Hrvatskoj. Poduzeće je osnovano prije 60 godina i do danas se pozicioniralo kao proizvođač kvalitetnih i visokovrijednih proizvoda i materijala, zahvaljujući vlastitom kemijskom i mehaničkom laboratoriju. Procesi proizvodnje i strojne obrade odljevaka iz bronce i mjedi su u poduzeću 2002. godine certificirani od strane Det Norske Veritas prema ISO 9001:2000, a od 2010. godine prema ISO 9001:2008, a od 2015 Loyd's registar prema ISO 9001:2015 čime je praćenjem procesa osigurana kvaliteta i sigurnost proizvoda u uporabi. Poduzeće ima nekoliko stotina različitih kupaca iz područja strojogradnje, brodogradnje, proizvodnje motora i agregata, procesne industrije te drugih grana industrije. Više od 50% proizvoda distribuira se na tržištima zemalja Europske Unije kao što su Austrija, Slovenija i Njemačka. Proizvodni kapaciteti ljevaonice i strojne obrade omogućavaju godišnju proizvodnju od 250.000 kg različitih proizvoda. Kapacitet ljevačkih peći u ljevaonici omogućava proizvodnju odljevaka mase do 3000 kg, a u strojnoj obradi omogućena je obrada prstenova promjera do 2400 mm. Poduzeće u proizvodnom programu ima više od 30 različitih vrsta bronci i mjedi. Lijevaju se kositrene bronce, aluminijske bronce, aluminijsko nikalne bronce, olovne bronce te druge vrste višestruko legi-ranih bronci, a od mjedi najzastupljenije su legure bakra i cinka dodatno legirane sa olovom, aluminijem i manganom. Osnovni proizvodni program poduzeća su centrifugalno lijevani klizni ležajevi, prstenovi, matice, pužna kola i drugi strojni dijelovi, dok se manji dio proizvodnje radi lijevanjem u metalne kokile i pješćane kalupe. Oprema za centrifugalni lijev omogućuje lijevanje ležajeva mase do 3000 kg, promjera od 80 do 1400 mm te dužine do 1400 mm. Centrifugalno lijevanje je tehnologija lijevanja kojom se postiže bolja homogenost materijala te bolja mehanička svojstva u odnosu na bronce i mjedi proizvedene kontinuiranim postupkom, lijevanih u metalne kokile ili pješćane kalupe. Svi proizvodni procesi u poduzeću zadovoljavaju uvjete zaštite okoliša. Sve vrste otpada zbrinjavaju se na zakonom propisan način, provode se sva zakonom utvrđena mjerenja na području zaštite okoliša i povremeno se vrše inspekcijski nadzori nadležnog ministarstva zaštite okoliša i prirode te su svi nalazi uredni.

   

 Katalog materijala i proizvoda

Novosti
Sve novosti Saznajte više o novitetima iz MIV-a

Novi obradni centar Heller CP 8000

Saznaj više

Godišnja MAGMA konferencija u Munchenu

Saznaj više
HYDROVALVES - AutoCAD Add-on

Elementi VENTILA s naprednim funkcijama

Preuzmi (87,4 MB) Upute za korištenje

Hydrovalves - AutoCAD Add-on je program za 2D parametarsko crtanje vodovodne armature i fazonskih komada od nodularnog lijeva. Svi elementi točnih su dimenzija po EN standardu.

Osim samog crtanja elemenata omogućen je i opis elemenata. Program radi u okruženju AutoCAD-a (u verzijama ACAD 2007 ili kasnijim verzijama). U programu se nalazi standardni proizvodni program Metalske industrije Varaždin d.d.

Primajte e-novosti iz MIV-a!
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Linkendin (like page)
Sendgrid

Google analytics